Heel veel kinderen hebben het moeilijk om hun rustplekje te vinden. Ze geraken daardoor helemaal uit balans en dikwijls kunnen ze dan ook niet goed meer slapen. Ze piekeren dan in hun bed over allerlei probleempjes of zien de gekste dingen of wezens tevoorschijn komen. Ze worden dan bang. Bang om te gaan slapen, bang van geluiden in de kamer, bang van het donker en dat is niet fijn. Want als je slecht slaapt, kan je ook geen rust vinden tijdens de dag.

Andere kinderen dromen dan weer heel graag en hebben geen moeite om te gaan slapen. Zij zouden kunnen blijven dromen.

Voor al deze kinderen geeft Yogan kinderdroomavonturen. Tijdens deze les neem ik de kinderen mee op droomreis. We beleven eerst een stukje van het verhaal door middel van zachte yoga oefeningen. Dit is een beetje anders dan een gewone yogales omdat het heel rustige oefeningen zijn als voor bereiding op ons droomverhaal zodat de kinderen in alle rust kunnen gaan dromen. Dat geeft vertrouwen als we daarna het verhaal in gedachten verder beleven. Als kindermeditatiedocent hecht ik hier veel belang aan, de hoofdbedoeling is om rust te creƫren dus het is geen dynamische les.

Door de verhalen komen de kinderen dichter bij zichzelf, bij hun angsten en problemen. De verhalen hebben dan ook telkens een thema met een diepere betekenis. Zo leren ze angsten om te zetten naar iets positiefs, ze leren ook hun verlangens kennen. Ze ontdekken dat je al je problemen zelf kan oplossen en bovenal dat je heel erg kan genieten van te dromen. Dromen is gewoon leuk!

Zin om mee op droomavontuur te gaan?

Deze lessen worden gegeven individueel op maat van het kind.