In een tijd waar er zoveel met je gebeurt, is het fijn om in contact te blijven met je eigen lichaam en ook om je ontspannen en zeker te voelen.

Hiervoor is er tieneryoga. Het is een mooie opvolging van kinderyoga en tevens is het ook wel heel anders. Er wordt gewerkt rond thema’s die dicht bij je leefwereld liggen zoals vriendschap, liefde, balans zoeken, examenstress, eigenwaarde, puberteit … In tieneryoga besteden we ook tijd om hierover te praten of creatief aan de slag te gaan. Zo kom je dichter bij jezelf en krijg je inzicht in je ware ik en hoe je bepaalde problemen zelf kan oplossen.

Tijdens een tieneryogales krijg je yogahoudingen aangereikt in een heel ontspannen omgeving. De yogavorm ,die hierbij gevolgd wordt, is Hatha Yoga. Hatha is Sanskriet : ha betekent zon, tha betekent maan. ‘Hatha’ staat voor het evenwicht vinden tussen 2 tegengestelden namelijk de balans tussen lichaam en je denken.

Daarom is er ook aandacht voor ademhalingsoefeningen, loslaten van spanning in je hoofd en in je lichaam, versterken van je kracht, coördinatie en conditie maar ook balans – en concentratieoefeningen. Elke les wordt afgesloten met een geleide meditatie.

Zo leer je om stil te worden in je denken en in alle drukte om je heen waardoor je betere keuzes kan maken vanuit je hart.

Kortom dit is een uurtje helemaal voor jezelf!