05050840.JPGIn 2002 (her)ontdekte ik yoga.

Sindsdien heeft het mijn leven meer dan ooit positief vorm gegeven … het is mijn passie geworden.

Binnen- & buitenlandse opleidingen en workshops gaven me inspiratie, vormden mijn visie op Yoga en opende een boeiende wereld van persoonlijke kracht en rust.

Het is mijn oprechte passie om dit te delen met kleuters, kinderen. tieners, volwassenen en senioren.

Onze kinderen vormen onze basis. Van hieruit start alles. Het is belangrijk om ze bewust en op een goede manier lichamelijk bezig te laten zijn. Daarbij ontdekken ze op een speelse manier spiritualiteit in zichzelf.

Ook volwassenen hebben steeds meer nood aan dat rustmoment voor zichzelf. Opnieuw jezelf voelen, de eenheid opnieuw voelen tussen je denken en je lichaam is de dag van vandaag een enorme noodzaak geworden. Hierbij kan yoga je helpen.

Gebundeld met mijn jarenlange ervaring als begeleidster op jeugdkampen en een pedagogisch diploma zijn de lessen opgebouwd vanuit een stevige basis.

Daarbij volgde ik mijn Hatha yogaopleiding in de Saswitha opleiding in Nederland. Een 4 jarige opleiding met stevige fundamenten waar yoga niet alleen op lichamelijk vlak wordt onderbouwd maar waar ook diepere aspecten van yoga aan bod komen zoals ademtherapie, wijsbegeerte, ayurvedische beginselen, anatomie en nog zoveel meer aspecten onder de loep genomen worden. Daardoor krijg je als docent een brede kijk op wat yoga kan betekenen en dit met een realistische kijk op de wereld van vandaag.

Ik hou er enorm van om voor de kinderen en tieners in thema’s te werken ofwel gedurende één reeks of over een gans jaar. Vooral voor de kinderyoga zijn thema’s belangrijk. Dit kan gebaseerd zijn op een inspirerend boek dat ik helemaal omzet naar yoga maar ook dromerige thema’s met veel fantasie of iets heel actueel.

In elk thema stop ik een diepere betekenis oa een stukje spiritualiteit waardoor kinderen hun eigen persoontje nog beter gaan leren kennen. Ook deugden en chakra’s zitten verwerkt in de lesjes. Voor mij is het belangrijk dat de kinderen naast de materiële wereld, die ze elke dag beleven, zich ook bewust worden van hun mooie innerlijke wereld. Zo worden ze rustiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Ze leren ‘voelen’.

Daarbij verweef ik in mijn yoga lessen ook handvaten en tips naar dewelke de kinderen en tieners kunnen teruggrijpen in hun dagelijkse situaties. Zo kunnen ze sterker aan de slag met de uitdagingen in het dagelijkse leven.

Voor volwassen zijn voor mij niet alleen de yogahoudingen van belang ook de verbinding met onze adem. Als we die verbinding kunnen maken, pas dan kunnen we stilte ervaren in onszelf. Een heel belangrijk aspect binnen onze drukke leefwereld.